Staden bland bergen

Staden bland bergen

I en tid då solen och månen dansade på den oändliga himlen låg en stad, Vreka , inbäddad i de ruvande topparnas famn. Vreka , en civilisationens bastion, var ett under av spiror och valv, där själva stenarna sjöng om forntida ära. Folket i Vreka var lika ståndaktiga som bergen som vaggade dem, kända för sin orubbliga anda.

Ändå tornade en skugga upp sig över denna fridfulla oas. En drake, känd som Tharaxis, med fjäll svarta som en stjärnlös natt och ögon brinnande som smält guld, hade stigit ner från världens glömda hörn. Tharaxis, en mytisk och rasande varelse, ödelade de omgivande länderna, hans vrede var lika outsläcklig som de eldar som födde jorden.

När Tharaxis vände sin olycksbådande blick mot Vreka hängde stadens öde på en skör tråd. Kung Alderon, vis och tapper, sammankallade sitt råd av vise män och krigare. Bland dem fanns en ung riddare, sir Caelan, vars hjärta var lika rent som Vrekas kristallklara källor.

”Modiga själar från Vreka ”, förkunnade kung Alderon med en röst som ljöd som ett stridsrop, ”vi står inför ett hot som inte liknar något tidigare. Men vi ska inte huka oss. Vi skall resa oss, som bergen omkring oss, obrutna och stolta.”

Sir Caelan steg fram, hans beslutsamhet lyste klarare än den polerade rustning han tog på sig. ”Min herre, jag lovar att möta detta odjur. Ty Vrekas hjärta klappar inom mig, och jag skall inte se det stillas.”

Beväpnad med ett svärd smitt av stjärnljus och en sköld välsignad av stadens uråldriga beskyddare, gav sig Sir Caelan ut på sitt farliga uppdrag. Hans väg var kantad av prövningar, från de förrädiska stigarna i Whispering Woods till de spöklika melodierna i Sirens of Solitude.

När han besteg den sista toppen väntade draken Tharaxis, en förstörelsens Leviathan. Luften sprakade av spänningen från den förestående striden. Sir Caelan lät sig inte nedslås, utan rusade fram med sin klinga sjungande en tapperhetssång.

Slaget var gigantiskt och ekade genom dalarna och topparna. Stål kolliderade mot skalan och elden möttes av orubblig vilja. Till slut var det renheten i Sir Caelans hjärta som vände vinden. Han såg i Tharaxis rasande inferno en glimt av smärta, en kvarleva från en tid då draken hade varit mer än ett förebud om undergång.

Med en sista, mäktig stöt genomborrade Sir Caelans svärd Tharaxis hjärta. När draken föll skimrade och förvandlades hans skepnad och avslöjade en uråldrig prins, förbannad och förlorad till tidens tand.

Sir Caelan återvände till Vreka, hyllad som en hjälte. Men i sitt hjärta bar han medlidandets börda för den varelse han hade besegrat. Vreka blomstrade ännu en gång, en stad som var obesegrad, och legenden ekade i tidens salar, ett bevis på folkets mod och hjärta.

Så slutar berättelsen om Vreka , staden i bergen, en ledstjärna av hopp i en värld av myter och förundran.