För lata spelare som vill ha en bakgrund till sin karaktär och bild.

För lata spelare som vill ha en bakgrund till sin karaktär och bild.

Åh, vilket fantastiskt uppdrag du ger dig ut på! För tärningskast och skapande av karaktärer ska jag väva er fem distinkta själar, var och en med sina egna rika gobelänger av historia och syfte. Samla ihop ditt pergament och din fjäderpenna och låt oss dyka in i fantasins världar för att blåsa liv i dessa äventyrare.

För fler uppslag på äventyr.

1. Elowen av de viskande vindarna

Ras: Elf
Klass: Ranger
Bakgrund: Far Traveler

Berättelse:
Elowen kommer från Silverleaf Forest, ett rike som det viskas om i vindens sånger. Hennes folk är väktare av uråldriga hemligheter, och hon tränades i konsten att spåra och överleva. Driven av en profetisk vision om en mörk makt som reser sig i väst har Elowen lämnat sitt hemland för att omintetgöra detta överhängande hot. Under sin resa har hon lärt sig olika varelsers språk och har en örn vid namn Aelor som följeslagare.

2. Tharivol Nightshadow

Ras: Halvälvaklass
: Trollkarl
Bakgrund: Hemsökt En

Handling:


Tharivol föddes under en blodröd måne och hans magi kom till honom genom oväntade kanaler, hans arv är mystiskt kopplat till en skuggdrake. Hans mänskliga by fruktade hans spirande krafter och hans alviska mor försvann under märkliga omständigheter. Plågad av drömmar om eld och fjäll försöker Tharivol förstå sina krafter och hitta sin mor, i tron att hennes öde är knutet till hans eget. Hans resa är fylld av omen, och han bär en mantel broderad med drakmotiv, ett tyst bevis på hans sökande.

3. Mira Stormcrafter

Ras: Mänsklig
klass: Präst
Bakgrund: Akolyt

Handling:


Mira var en gång en ödmjuk lärling till stormgudens översteprästinna och lärde sig att utnyttja gudomlig magi för att både läka och skada. En plötslig vision från hennes gudom kastade henne från templets helgade salar ut i vildmarken, med uppgift att förhindra en katastrofal storm som hotar att uppsluka världen. Mira är sträng men medkännande och ses ofta som en modersfigur av de nödställda. Hennes symbol är ett moln med en blixt, och hon är aldrig utan sin heliga text.

4. Borgakh den Warborn

Ras: Orc
Klass: Barbar
Bakgrund: Outlander

Handling:


Smidd i de brutala klankrigen i Broken Spine Mountains, fick Borgakh sina ärr och berättelser. Efter att ha utmanat en korrupt hövding vandrar hon runt i landet som legosoldat. Hon kämpar inte bara för guld utan för ära, och försöker återupprätta sitt namn och kanske, en dag, sin position. Borgakh talar inte mycket, men när hon gör det är hennes ord värda att lyssna på. Hon bär en förfädersyxa, där varje skåra på skaftet representerar ett betydande byte.

5. Idril Sunweaver

Ras: Tiefling
Klass: Bard
Bakgrund: Underhållare

Handling:


Idril föddes under de livfulla tälten på en kringresande karneval, och hennes infernaliska arv gjorde henne till en utstött från början. Ändå förvandlade hon sina underligheter till konst och fängslade publiken med sina eldiga illusioner och hemsökande melodier. Hennes luta är lika ökänd som hennes horn, och hennes sånger kan lugna vilddjuret eller inflammera det kallaste hjärta. På jakt efter legenderna om en uråldrig melodi som kan förändra ödet självt, söker Idril de utspridda sidorna i en mytomspunnen sångbok.

Dessa karaktärer, formade av ödet och omständigheterna, väntar på ditt kommando för att hoppa in i action och äventyr. Må deras historier berika din resa och guida dig genom otaliga historier som ännu inte har berättats. Vilken väg ska de vandra, och vilka historier ska du berätta? Tärningarna väntar på din hand, äventyrare.

Alla bilder är tillverkade av DALLE