En dialog mellan en trollkarl och en drake

En dialog mellan en trollkarl och en drake

I hjärtat av Shadow-skogen, där träden viskar hemligheter om den antika världen och luften är tjock av förtrollning. Uppenbarar sig en glänta höljd i en dimma som dansar med eteriska ljus. I mitten av denna mystiska glänta ligger en uråldrig drake, fjäll skimrande av skymningens nyanser. Mitt i resterna av gångna tider. Dess ögon och djupa pölar av visdom som återspeglar de otaliga berättelserna från förr. Mitt emot denna magnifika varelse står en trollkarl med manteln böljande i den osynliga vinden och en stav av knotigt fläder trä i ett fast grepp i handen. Luften sprakar av kraften i det nära förestående utbytet.

Dialog:

Trollkarl: O Vördade Wyrmling av Shadow Forests, jag söker den visdom som är förskansad i ditt tidlösa sinne. Människornas riken står på randen till olycka, i skuggan av en ondska som frossar i ljuset. Jag ber er råda er att avvärja det mörker som tränger sig på.

Drake: Du är en dödlig med mystisk tapperhet och har vandrat på de beslöjade stigarna för att bönfalla mig om insikt. Tala då om denna skugga som försöker sluka ljuset. I oräkneliga århundraden har jag bevittnat maktens ebb och flod, ljusets och mörkrets eviga dans. Vad är det för ny ondska som väcker mitt intresse?

Trollkarl: En kraft, mörk och lömsk, kryper över landet och korrumperar både hjärta och jord. Det är inte bara frånvaron av ljus utan ett tomrum som försöker omintetgöra själva essensen av livet. Vi står vid avgrunden, och om vi inte ingriper är jag rädd att vågskålen oåterkalleligen kan tippa över mot glömskan.

Drake: Tidsåldrarnas kretslopp är oändligt, och balans är den lag som styr allt. Men när vågskålen vacklar blir det en plikt för dem som har makten att ingripa. Vilken hjälp söker du av mig, du de mystiskas väktare? Ty min makt är icke lättsinnig och icke utan pris.

Trollkarl: Jag strävar inte efter att använda din makt som ett vapen, utan efter att samla den kunskap som kan lysa upp vår väg till frälsning. Kanske en allians mellan ditt släkte och människornas riken, så att vi tillsammans kan återställa balansen och besegra detta inkräktande tomrum.

Drake: En allians, säger du? Länge har drakarnas släktingar hållit sig på avstånd från människornas angelägenheter, ty våra vägar skildes åt i tidens dimmor. Men det hot du beskriver är inte något som ska ignoreras. Låt det bli känt, trollkarl, att jag kommer att ge min hjälp, men det kommer att ske på villkor som respekterar min arts suveränitet och den naturliga ordningen.

Trollkarl: Håller med, ädla drake. Tillsammans kommer vi att skapa ett nytt kapitel i världarnas annaler, ett kapitel av enhet och hopp. Låt oss sammankalla den uråldriga pakten, så att ljuset kan segra och mörkret förvisas till underjorden.

Och så, under Shadow Forests tak, smiddes en pakt, ett bevis på kraften i enighet inför mörkret. Draken, uråldrig och vis, och trollkarlen, som bevarar mystiska hemligheter, förenade sina krafter och förebådade en ny gryning för människornas riken och de mystiska varelser som bor bortom det världsligas slöja. Vägen framåt var fylld av faror. Men tillsammans mötte de den med en beslutsamhet lika orubblig som bergen och lika klar som stjärnorna som styr allas öden.